Home » WIJ EN ONZE HOBBY'S

Wij zijn Lean van Opstal en Frans Fit. Nu, in dec 2011, 65 en 66 jaar oud en gelukkig in goede gezondheid. Toen we nog werkten zat Lean in de verzorgende wereld en ik in die van de Restaurants.

 

We zwerven/wonen, sinds we elkaar kennen, wat rond in Frankrijk, op een zonnig eiland, in Nederland of met onze camper of motorboot door Europa. Dat doen we nu zo'n 15 jaar en met heel veel plezier.

Lean heeft 1 dochter en 2 zoons en een schoondochter en ik heb een dochter met schoonzoon en kleinzoon Nije van 15 mnd, en een zoon met een schoondochter.

Onze camper is een Dethleffs Magic Edition Silver van oct 2010, de lengte is 7.35 , de breedte 2.35 en de hoogte inmiddels 2.80. Twee enkele bedden, grote koel/vries, kleine magnetron, Oyster 85 cm aut. schotel, 300 + 1600w omvormer, kluisje, extra hh-accu, 2 x 90 w zonnepaneel, E-foy 1600 brandstofcel, onderhangende Webasto dieselverwarming en wwater, 2 LPG flessen met buitenaansluiting, alarm, gentlelock, luchtvering achter met compressor en voor verzwaarde veren. Daarnaast heb ik nog wat kleine wijzigingen in het interieur aangebracht die het verblijf wat aangenamer maken. 

 

 

 

 

Het schip is een stalen Boarncruisser 1000 uit 1995, maten zijn 10m lang x 3.55m breed en 0,90cm diepgang, de min. doorvaarthoogte is 2.70m en max. 3.50m. Het schip heeft een electrische boeg en hekschroef en 2 stuurstanden. Er staat een Iveco 85 pk diesel in en er is de nodige techniek ingebouwd om lange tochten, stand alone, te kunnen maken. Het is een knikspant, dus niet voor ruw weer gebouwd. Het IJsselmaar steken we alleen over met max. windkracht 3 en max. 4 als we hem op de kop hebben. We hebben dit schip nu 5 jaar en hebben er al heel veel uren mee gevaren op de meest prachtige tochten. Vorig jaar zijn we naar Meckelenburg Vorpommeren en Berlijn tot de Poolse grens geweest. Over Groningen heen en over de Rijn terug in drie fantastiche maanden met ongeveer alleen maar mooi weer. Ook de Nederlandse binnenwateren kennen we goed en onze prachtige rivieren. In de zomer van 2012 willen we, een maand of 3-4 naar Parijs en verder, in La Douce France.